Receptbeskrivning
Pepparkaksmuffins
Ingredienser
för
Beskrivning
PEPPARKAKSMUFFINS Ca 15 st
100g smör
1msk färdigblandad pepparkakskrydda
1tsk kanel
2st ägg
2 ½dl strösocker
2tsk bakpulver
3 ½dl vetemjöl
1 ½dl mjölk
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
100g smör
1msk färdigblandad pepparkakskrydda
1tsk kanel
2st ägg
2 ½dl strösocker
2tsk bakpulver
3 ½dl vetemjöl
1 ½dl mjölk
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner pepparkakskryddan och 1 tsk kanel.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, vetemjöl blandat med bakpulver och mjölk. Rör snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 13–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
Visningar: 136
Inlagt 2020-11-17 16:44:42