Receptbeskrivning

Krämig pasta i tomatsås

Ingredienser för
400 g pasta (gärna farfalle, fussilli eller penne)
tomatsåsen:
1 st gul lök
3 st vitlöksklyft(or)
2 burk krossade tomater
3 dl grädde
1 dl vatten
1 tsk oregano torkad
1 tsk basilika torkad
1 tsk paprikapulver
1 msk balsamvinäger eller 1 tsk socker
1 tsk dijonsenap
salt (gärna örtsalt)
svartpeppar
200 g riven ost (mozarella, parmesan eller vanlig hushållsost funkar utmärkt)


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Gör så här:

Hacka löken och fräs i olja tills den mjuknar.
Pressa i vitlöken, tillsätt oregano, basilika och stek lite till under omrörning. Häll i krossad tomat, vatten, balsamvinäger, dijonsenap, paprikapulver, salt och svartpeppar, låt puttra i ca 15 min.

Koka pastan under tiden och sila av. Häll grädde i såsen och koka upp, låt sjuda långsamt i ca 5 min.

Vill du ha en gräddig sås tillsätter du 3 dl grädde, för en rödare sås har du i 2 dl.

Vänd sedan i pastan och den rivna osten, rör om tills osten smälter och såsen täcker pastan. Strö på finhackad persilja eller basilika och servera med sallad, köttbullar eller korv. Enkelt och gott!

Receptet hämtat från; Zeinas Kitchen
https://zeinaskitchen.se/

Visningar: 703
Inlagt 2020-11-18 14:31:37