Receptbeskrivning
Gjutjärnsbröd
Ingredienser
för
7 dl vetemjöl special
0.5 tsk torrjäst
1.75 tsk salt
3.5 dl vatten
0.5 tsk torrjäst
1.75 tsk salt
3.5 dl vatten
Beskrivning
1. Rör ihop ingredienserna
2. Låt stå 12-18 timmar i rumstemperatur
3. Sätt ugnen på 230 grader
4. In med gjutjärnsgryta med lock
5. Ta samtidigt fram degen och lägg den på en mjölad yta
6. Vänta i 30 min
7. Ut med gjutjärnsgrytan och ner med degen däri
8. In i ugnen i 30 min
9. Ta av locket och baka utan lock i ytterligare 15 min
2. Låt stå 12-18 timmar i rumstemperatur
3. Sätt ugnen på 230 grader
4. In med gjutjärnsgryta med lock
5. Ta samtidigt fram degen och lägg den på en mjölad yta
6. Vänta i 30 min
7. Ut med gjutjärnsgrytan och ner med degen däri
8. In i ugnen i 30 min
9. Ta av locket och baka utan lock i ytterligare 15 min
Visningar: 191
Inlagt 2020-11-21 09:33:39