Receptbeskrivning

Kycklinggratäng med fetaost och bacon

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklinggratäng med fetaost- och bacon

Fyllning:
3st kycklingfileer
1tsk paprikapulver
salt och peppar
2msk smör
140g tärnat bacon
1st rödlök
150g fetaost
15st halverade körsbärstomater

Äggstanning:
4st ägg
3dl grädde
2msk konc kalvfond
3msk finhackad färsk basilika
1,5dl riven ost
1tsk salt
1krm svartpeppar

Garnering:
ev. färsk baskilika


Strimla fileerna och krydda med paprikapulver, salt och peppar. Bryn dem i smör i stekpanna.
Stek baconet knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

Skala och finhacka löken. Fräs den blank och smidig utan att den tar färg.
Dela fetaosten i tärningar.

Äggstanning: Vispa ihop ingredienserna och fördela hälften av äggstanningen i formen. Lägg i fetaost, tomathalvor, kyckling och bacon i formen.

Häll över resterande äggstanning, peta med en gaffel så att äggstanningen rinner ner.

Strö över riven ost och grädda gratängen mitt i ugnen i 225C, ca 40min eller tills äggstanningen har stannat helt och fått fin färg.

Garnera med basilika.

Visningar: 338
Inlagt 2020-11-30 09:42:12