Receptbeskrivning

Chili con carne

Ingredienser för
600 g nötfärs
2 st gul lök
2 st vitlöksklyfta
2 msk rapsolja
1 st röd paprika
1 burk krossade tomater
2 msk tomat puré
1 st chili
1 tsk mejram
1 burk vita bönor i tomatsås
salt & peppar
Till servering:
190 g ris
grönsallad


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
En klassisk rätt som passar perfekt att göra storkok av. Frys in matlådor. Tips: Du kan variera rätten med olika typer av bönor, kycklingfärs eller quornfärs. Rekvisita: Jean Dubost, Laguiole

1. Skala och hacka löken och vitlöken. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Bryn lök och vitlök i lite olja på svag värme.

2. Rör ner färsen och paprikan. Bryn alltsammans några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs en minut.

3. Lägg i resten av ingredienserna och kryddorna. Koka grytan utan lock ca 10-15 minuter. Rör om ofta. När det mesta av vätskan har kokat in, smaka av med salt och peppar.

4. LÃ¥t alltsammans bli genomvarmt. Servera med ris och sallad.

Receptet är från: Mia Troberg. chefredaktör på Tasteline

Visningar: 215
Inlagt 2020-12-01 11:48:43