Receptbeskrivning

Pepparkakscheesecake med nutellaswirl och nötbotten

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Pepparkaks cheesecake med nutellaswirl och nötbotten 12 port.

Botten:
100g smör
175g pepparkakor
50g hasselnötter

Fyllning:
3st gelatinblad
2,5dl vispgrädde
2st ägg
1msk vaniljsocker
1dl strösocker
250g färskost
1dl turkisk yoghurt
150g nutella, rumsvarm



Botten: Smält smöret. Krossa pepparkakorna. Hacka nötterna fint.
Blanda alltsammans och lägg i en form, ca 24cm med löstagbar kant. Platta till lite med en sked.
Grädda mitt i ugnen, i 175C ca 10 min.
Låt svalna och ställ in i frysen.

Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5-10 min.
Vispa grädden.
Vispa ägg, vaniljsocker, socker och färskost till en slät massa. Rör i yoghurten.
Ta upp gelatinet och låt det smälta, gärna i vattenbad. Blanda gelatinet med ca 2msk av grädden. Rör sedan ner detta ti smeten.
Vänd i grädden.
Häll ca hälften av smeten i formen och klicka i ca hälften av nutellan. Marmorera med hjälp av en gaffel. Häll på resten av smeten och toppa med resten av nutellan.
Marmorera och ställ in i frysen minst 4h.
Ta fram kakan ca 20 min. innan servering och garnera med pepparkakskross

Visningar: 187
Inlagt 2020-12-10 20:21:36