Receptbeskrivning
Ingredienser för
500 g laxfilé
50 g rökt lax
2 st Ägg
4 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
1 tsk salt
1 msk pressad citron
8 st crabstick


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Det är bäst om alla ingredienser är
kylskåpskalla när man börjar med färsen,
annars kan den skära sig.
Ta bort ev skinn och ben från den färska,
laxen. Kör färsk och rökt lax i matberedare.
Blanda i sa|t(den binder färsen).
Fortsätt med att blanda i äggen och sedan
grädden. Tillsätt dill, citronsaft och lite
cayennepeppar. Smaka av.

Smörj en pastejform och fyll den till hälften
med färsen. Lägg i crabsticks och tunna
strimlor rökt lax.
Fyll formen med resten av patésmeten.
Släta ut smeten och se till att den blir jämt
fördelad och se till att det inte finns luftbubblor.
Ställ formen i vattenbad, lägg över folie och
grädda i 200 grader i ca 1 timme.
Ta ut formen och låt den svalna.

Romsås: Creme fraiche, röd rom, dill och gräslök

Visningar: 293
Inlagt 2020-12-22 14:26:20