Receptbeskrivning
Råneåpepparkakor
Ingredienser
för
Beskrivning
Råneåpepparkakor 100st
200g smör
5dl strösocker
1 1/2dl mörk sirap
2dl vispgrädde
1/2dl citronsaft
10dl vetemjöl
1 1/2msk bikarbonat
2msk ingefära
1tsk mald kardemumma
Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst.
Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och kardemumma.
Rör ner det i smeten.
Låt degen vila i kylskåpet 1 timma eller tills det går att rulla kulor av degen.
Sätt ugnen på 125°. Rulla små kulor av degen och lägg dem inte för tätt då de flyter ut en hel del.
Grädda i 30-35 min tills de får fin färg. dem på
200g smör
5dl strösocker
1 1/2dl mörk sirap
2dl vispgrädde
1/2dl citronsaft
10dl vetemjöl
1 1/2msk bikarbonat
2msk ingefära
1tsk mald kardemumma
Rör smör och socker tills det blir ljust och poröst.
Tillsätt sirap, grädde, citronskal och citronsaft.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, ingefära och kardemumma.
Rör ner det i smeten.
Låt degen vila i kylskåpet 1 timma eller tills det går att rulla kulor av degen.
Sätt ugnen på 125°. Rulla små kulor av degen och lägg dem inte för tätt då de flyter ut en hel del.
Grädda i 30-35 min tills de får fin färg. dem på
Visningar: 325
Inlagt 2021-01-07 19:02:09






30 min