Receptbeskrivning
Glutenfria tekakor med havregryn
Ingredienser
för
25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
0.75 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
0.5 dl bovetemjöl
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
0.75 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
0.5 dl bovetemjöl
Beskrivning
1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen, rör om tills den lösts upp. Blanda i olja, salt, havregryn och fiberhusk och låt dra, 10 minuter.
2. Blanda i sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i 5 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa, 30 minuter.
3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar. Platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors i varje bulle.
4. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Strö över havregryn och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.
Visningar: 339
Inlagt 2021-01-11 13:13:19






85 min