Receptbeskrivning

Glutenfria tekakor med havregryn

Ingredienser för
25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn
2 msk fiberhusk
1 msk ljus sirap
0.75 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
0.5 dl bovetemjöl


  85 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

1. Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen, rör om tills den lösts upp. Blanda i olja, salt, havregryn och fiberhusk och låt dra, 10 minuter.

2. Blanda i sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta degen i 5 minuter. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa, 30 minuter.

3. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl. Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar. Platta ut dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett kors i varje bulle.

4. Låt jäsa under bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.

5. Strö över havregryn och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

Visningar: 339
Inlagt 2021-01-11 13:13:19