Receptbeskrivning

Jordgubbsmousse

Ingredienser för
2 st gelatinblad
2 st äggvitor
dl socker
300 g frysta jordgubbar
1 dl prosecco/cider/bubbligt
2 dl vispgrädde
50 g mörk choklad


  60 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min i kallt vatten. Rör äggvitor med socker i en bunke, gärna av metall, över vattenbad tills sockret smält. Ta från värmen och vispa med elvisp till en glansig maräng, ca 5 min.
2. Mixa 4/5 av jordgubbarna till en puré och blanda med proseccon. Vispa grädden fluffig. Smält gelatinbladen försiktigt i en kastrull och rör ner ca 1 dl av jorggubbspurén. Se till så att gelatinet blandas ordentligt och inte klumpar ihop sig.
Vänd varsamt ner resterande puré och vispad grädde i marängen. Rör till sist ner gelatinet. Låt moussen stå ca 1 tim i kylen.
3. Tärna resterande jordgubbar och lägg i serveringsglas. Häll på lite prosecco och skeda eller spritsa i moussen. Riv choklad och häll över samt toppa ev med en jordgubbsbit.

Recept från Coop.

Visningar: 154
Inlagt 2021-01-19 08:54:36