Receptbeskrivning

Rödbetsbiffar, dillsås, kokt potatis, ugnsrostad pumpa och palsternacka samt fräsch sallad.

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Dillsås
3 msk ljus tahini
1-1,5 dl växtbaserad mjölk
1 citron, juice och zest
ett knippe färsk dill, klippt
salt och peppar

Blanda ihop allt i en skål till önskad konsistens.

Rödbetsbiffar
2 pkt kokta kikärtor
2 stora skalade och rivna rödbetor
Två nävar hackade färska örter
1 msk psylliumhusk
en näve pumpakärnor
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk rosmarin
2 msk näringsjäst (inaktiva jästflingor som har en ostig smak och ger umami)
salt och peppar

Häll av vätskan från kikärtorna (du behöver inte skölja). Mixa slätt med en mixerstav med kryddor. Blanda sedan i resten med en sked och rör om ordentligt. Forma till små biffar och lägg på en skärbräda. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp kokosolja i en stekpanna och stek biffarna några minuter på varje sida. Eftersom du behöver steka biffarna i omgångar, flytta över till en plåt med bakplåtspapper och efterstek i några minuter i ugnen.

Visningar: 19
Inlagt 2021-01-24 20:19:13