Receptbeskrivning
Morotsbiffar med krämig potatissallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Morotsbiffar
2 morötter
en näve solrosfrön
en näve sesamfrön
1 pkt kokta kikärtor (230g)
1 ½ dl havregryn
2 msk tahini eller jordnötssmör
3 msk näringsjäst (bjäst)
1 tsk kummin
½ apelsin, zest och juice
1 tsk gurkmeja
en nypa chiliflingor
salt och peppar
Skala och riv morötterna grovt. Mixa alla ingredienser utom morötterna och frönen. Blanda sedan i morotsrivet och frönen och rör om ordentligt. Forma till biffar. Stek i olja på båda sidor eller ugnsbaka på 200 grader i ca 10-12 minuter.
Potatissallad
6 potatisar
en näve hackad färsk grönkål
1 äpple
1 bit rödkål
1 dl kokosmjölk
ett knippe färsk dill
salt och peppar
1 dl lingon
Skrubba potatisen ren och hacka i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll i hackad grönkål i vattnet någon minut innan potatisen är klar. Häll av vattnet. Hacka äpplet i småbitar. Strimla rödkålen. Blanda alltsammans med potatisen och grönkålen, klipp i dillen, salta och peppra. Toppa med färska lingon.
2 morötter
en näve solrosfrön
en näve sesamfrön
1 pkt kokta kikärtor (230g)
1 ½ dl havregryn
2 msk tahini eller jordnötssmör
3 msk näringsjäst (bjäst)
1 tsk kummin
½ apelsin, zest och juice
1 tsk gurkmeja
en nypa chiliflingor
salt och peppar
Skala och riv morötterna grovt. Mixa alla ingredienser utom morötterna och frönen. Blanda sedan i morotsrivet och frönen och rör om ordentligt. Forma till biffar. Stek i olja på båda sidor eller ugnsbaka på 200 grader i ca 10-12 minuter.
Potatissallad
6 potatisar
en näve hackad färsk grönkål
1 äpple
1 bit rödkål
1 dl kokosmjölk
ett knippe färsk dill
salt och peppar
1 dl lingon
Skrubba potatisen ren och hacka i mindre bitar. Koka tills den är mjuk. Häll i hackad grönkål i vattnet någon minut innan potatisen är klar. Häll av vattnet. Hacka äpplet i småbitar. Strimla rödkålen. Blanda alltsammans med potatisen och grönkålen, klipp i dillen, salta och peppra. Toppa med färska lingon.
Visningar: 156
Inlagt 2021-01-24 19:26:34