Receptbeskrivning

Lasagne med köttfärssås

Ingredienser för
16 st lasagneplattor
béchamelsås:
100 g smör
1 dl vetemjöl
1 mjölk
salt och malen vitpeppar
bolognesesås:
300 g nötfärs
1 st burk krossade tomater
1 st gul lök
1 st morot
50 g rotselleri
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 tsk vetemjöl
2 dl köttbuljong
1 msk oregano
1 krm timjan
salt och malen svartpeppar
2 msk tomatpuré
till gratinering:
100 g riven ost


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Béchamelsås: Koka upp mjölken i en kastrull. Smält smöret i en annan stor kastrull, ta av från värmen och blanda ner vetemjölet. Sätt tillbaka på värmen och spä med den kokta mjölken, lite i taget under omrörning. Koka såsen 5 minuter, krydda med salt och peppar
2. Bolognesesås: Skala och hacka löken och skala och riv moroten och rotsellerin grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret, lägg i färsen och fräs den gyllenbrun. Pudra över mjölet och rör om, spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna, lägg i tomatpurén, pressa i vitlöken och sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
3. Sätt ugnen på 200°. Varva köttfärssås, béchamelsås och lasagneplattor, avsluta med béchamelsåsen, strö över ost och gratinera i 45–50 minuter.

Visningar: 337
Inlagt 2012-05-02 03:27:01