Receptbeskrivning
Minicrepes med färskoströra
Ingredienser
för
Beskrivning
Minicrepes med färskoströra
Pannkakor
5st ägg
250g keso
½tsk salt
1msk fiberhusk
3msk smör eller kokosolja till stekning
Topping
220g färskost
2msk grön pesto
2msk olivolja
½st rödlök, tunt skivad
flingsalt och peppar, efter smak
Blanda färskost, 1 msk olivolja och pesto. Ställ åt sidan.
Mixa ägg, keso, salt och fiberhusk med stavmixer till en slät smet. Låt svälla 10 minuter.
Hetta upp ett par matskedar smör eller olja i en rejäl stekpanna på medelhög värme. Lägg i några klickar smet, max 6–8 cm diameter, och stek dem några minuter på varje sida. Vänd då och då. Mest praktiskt är att använda plättjärn.
Servera med en rejäl klick färskoströra och lite rödlök. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja på.
Pannkakor
5st ägg
250g keso
½tsk salt
1msk fiberhusk
3msk smör eller kokosolja till stekning
Topping
220g färskost
2msk grön pesto
2msk olivolja
½st rödlök, tunt skivad
flingsalt och peppar, efter smak
Blanda färskost, 1 msk olivolja och pesto. Ställ åt sidan.
Mixa ägg, keso, salt och fiberhusk med stavmixer till en slät smet. Låt svälla 10 minuter.
Hetta upp ett par matskedar smör eller olja i en rejäl stekpanna på medelhög värme. Lägg i några klickar smet, max 6–8 cm diameter, och stek dem några minuter på varje sida. Vänd då och då. Mest praktiskt är att använda plättjärn.
Servera med en rejäl klick färskoströra och lite rödlök. Toppa med flingsalt och nymald svartpeppar. Avsluta med att ringla olivolja på.
Visningar: 125
Inlagt 2021-01-28 15:07:35






30 min