Receptbeskrivning
Ugnsbakad portabello med vitlök och mozzarella
Ingredienser
för
8 st portabellosvampar
4 st vitlöksklyftor med skal
125 g mozzarella
färsk timjan
salt
4 st vitlöksklyftor med skal
125 g mozzarella
färsk timjan
salt
Beskrivning
Värm ugnen till 175 grader.
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form.
Salta rejält på samtliga och lägg på de krossade vitlöksklyftorna och några timjanskvistar på fyra av hattarna.
Häll på rikligt med olivolja på samtliga.
Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna.
Sätt in i ugnen i 10-12 minuter tills mozzarellan smält och fått lite färg.
Garnera med lite extra timjan. Servera som antipasti.
Visningar: 189
Inlagt 2021-01-28 20:13:55






0 min