Receptbeskrivning

Kycklingsallad med cajunkrydda och avokadokräm

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kycklingsallad med cajunkrydda och avokadokräm

4tsk paprikapulver
3msk torkad timjan
2st vitlöksklyftor, pressade
1krm cayennepeppar
1msk olivolja

450g kycklingbröstfiléer
200g sockerärtor
4st tomater
3msk olivolja
salt och mald svartpeppar
1st avokado
1st lime, juicen
50g rucolasallad

Börja med att göra kryddmixen. Blanda paprikapulver, timjan, vitlök, cayennepeppar och olivolja i en skål.
Skär kycklingen i strimlor och blanda ner dem i kryddblandningen. Marinera kycklingen i minst 5 minuter (se tips längre ner).
Koka sockerärtorna i någon minut, utan att de blir för mjuka.
Häll bort vattnet och låt dem torka.
Dela tomaterna och ta bort kärnorna, spara tomatjuicen till vinägretten.
Skär tomaterna i strimlor.

Gör en vinägrett av tomatjuicen, 2/3 av olivoljan och salt och peppar.
Mosa avokado tillsammans med en pressad lime, krydda med salt och peppar.
Stek kycklingen i olivolja 10–15 minuter tills den är helt genomstekt.
Blanda tomaterna och sockerärtorna med rucolasallad och lägg upp på två tallrikar.
Lägg upp kycklingen och avokadokrämen på tallrikarna. Servera vinägretten i en liten skål vid sidan om.

Visningar: 153
Inlagt 2021-02-01 19:56:41