Receptbeskrivning
Ostburgarsallad
Ingredienser
för
Beskrivning
Ostburgarsallad 4port.
Nötfärs
700g nötfärs eller kalkonfärs
4msk smör
2tsk vitlökspulver
1½tsk salt
¼tsk mald svartpeppar
rostade sesamfrön, till topping (valfritt)
Dressing
2dl majonnäs
1msk tomatpuré
75g saltgurkor, fint hackade
½msk dijonsenap
1tsk vitvinsvinäger
salt och mald svartpeppar
Sallad
100g grönsallad, skuren i mindre bitar
50g rödlökar, skivade
250g tomater, skivade
2st saltgurkor
200g cheddarost, riven
Nötfärs:
Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna.
Stek nötfärsen, krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i ca 15 minuter tills köttet är genomstekt och har fått en fin brun färg.
Dressing:
Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål, sätt åt sidan. Smaka av med salt och peppar.
Sallad:
Ta fram tallrikar och lägg upp på varje: börja med salladen, lägg på tomaterna, toppa med nötfärsen, ost, rödlök och saltgurka. Avsluta med att ringla över dressingen.
Nötfärs
700g nötfärs eller kalkonfärs
4msk smör
2tsk vitlökspulver
1½tsk salt
¼tsk mald svartpeppar
rostade sesamfrön, till topping (valfritt)
Dressing
2dl majonnäs
1msk tomatpuré
75g saltgurkor, fint hackade
½msk dijonsenap
1tsk vitvinsvinäger
salt och mald svartpeppar
Sallad
100g grönsallad, skuren i mindre bitar
50g rödlökar, skivade
250g tomater, skivade
2st saltgurkor
200g cheddarost, riven
Nötfärs:
Smält smöret på medelhög värme i en stor stekpanna.
Stek nötfärsen, krydda med salt, peppar och vitlökspulver. Stek i ca 15 minuter tills köttet är genomstekt och har fått en fin brun färg.
Dressing:
Blanda alla ingredienser till dressingen i en liten skål, sätt åt sidan. Smaka av med salt och peppar.
Sallad:
Ta fram tallrikar och lägg upp på varje: börja med salladen, lägg på tomaterna, toppa med nötfärsen, ost, rödlök och saltgurka. Avsluta med att ringla över dressingen.
Visningar: 160
Inlagt 2021-02-04 19:04:47






30 min