Receptbeskrivning

Chokladfudge ala lchf

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Chokladfudge à la LCHF

4,5dl vispgrädde
1tsk vaniljpulver
100g smör
70g mörk choklad minst 80%
1msk kakaopulver

Koka upp grädde och vaniljpulver i en tjockbottnad kastrull.
Låt koka någon minut och sänk sedan värmen så att grädden kan småputtra utan att koka över.
Nu ska grädden reducera till hälften – det tar cirka 20 minuter eller mer beroende på storlek på kastrullen och temperatur.
Rör om då och då.
Sänk värmen och tillsätt smöret, gärna rumstempererat och tärnat. Rör till en jämn smet.
Ta bort från plattan och lägg i chokladen i bitar eller hackad. Rör om tills chokladen smält. Tillsätt eventuell smaksättning då.
Klä en form, cirka 18 x 18 cm, med bakplåtspapper. Häll i smeten och låt stelna i kylen några timmar.
Ta ut och pudra över kakao.
Skär i bitar och servera.
Fudgen kan med fördel förvaras i frysen och behöver inte tinas. Den blir ätklar på någon minut i rumstemperatur

Visningar: 128
Inlagt 2021-02-04 19:18:53