Receptbeskrivning
Snabblagad lchf-moussaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Snabblagad lchf-moussaka 4port.
300g auberginer
50ml olivolja
1st gul lök
2st vitlöksklyftor, hackade
1tsk malen kanel
1msk paprikapulver
1msk torkad oregano
1tsk salt
½tsk mald svartpeppar
600g kycklingfärs eller annan valfri färs
1dl passerade tomater
Ostsåsen
100g färskost
1dl vispgrädde
1st pressad vitlöksklyfta
¼tsk salt
200g riven ost
Servering
65g grönsallad (valfritt)
Ställ in ugnen på 185°C.
Skär auberginen till små tärningar, ca 1x1 cm. Stek i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, salta och peppra.
Tillsätt hackad lök, vitlök och kryddor. Stek i några minuter tills lök och aubergine börjar bli mjuk och få lite färg.
Lägg i färsen. Stek tills brynt. Häll därefter i de passerade tomaterna. Låt puttra i någon minut.
Blanda ihop ingredienserna till ostsåsen (spara hälften av osten) i en kastrull. Låt puttra i någon minut tills den tjocknat.
Lägg över färsen i en stor ugnsform eller i flera små
300g auberginer
50ml olivolja
1st gul lök
2st vitlöksklyftor, hackade
1tsk malen kanel
1msk paprikapulver
1msk torkad oregano
1tsk salt
½tsk mald svartpeppar
600g kycklingfärs eller annan valfri färs
1dl passerade tomater
Ostsåsen
100g färskost
1dl vispgrädde
1st pressad vitlöksklyfta
¼tsk salt
200g riven ost
Servering
65g grönsallad (valfritt)
Ställ in ugnen på 185°C.
Skär auberginen till små tärningar, ca 1x1 cm. Stek i olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme, salta och peppra.
Tillsätt hackad lök, vitlök och kryddor. Stek i några minuter tills lök och aubergine börjar bli mjuk och få lite färg.
Lägg i färsen. Stek tills brynt. Häll därefter i de passerade tomaterna. Låt puttra i någon minut.
Blanda ihop ingredienserna till ostsåsen (spara hälften av osten) i en kastrull. Låt puttra i någon minut tills den tjocknat.
Lägg över färsen i en stor ugnsform eller i flera små
Visningar: 270
Inlagt 2021-02-05 08:33:36






30 min