Receptbeskrivning

Italiensk parmesankyckling

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Italiensk parmesankyckling 4port.

600g kycklingbröstfiléer
2st ägg
2msk italiensk örtkrydda utan salt
1krm cayennepeppar
½tsk salt
120g riven parmesanost
50ml färsk persilja, finhackad
2msk smör
2msk olivolja
2st vitlöksklyftor
4dl krossade tomater
1msk torkad oregano
salt och mald svartpeppar
200g minimozzarella

Serving
60g babyspenat

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingbröstfiléerna på en skärbräda med plastfilm eller bakplåtspapper på. Snitta kycklingen längs med tjockaste delen så de blir häften så tjocka. Lägg över plastfolie eller bakplåtspapper och platta till kycklingfiléerna så de blir ännu tunnare. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg, italiensk örtkrydda, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Blanda parmesan och persilja separat i annan djup tallrik. Doppa kycklingen i parmesanosten, äggstanningen och parmesanosten igen.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek tills de fått fin färg. Cirka 2 minuter på varje sida. Ställ åt sidan.

Fräs vitlöken i samma stekpanna och häll i de krossade tomaterna. Strö över oregano och smaka av med salt och peppar. Låt puttra 5–10 minuter.

Häll såsen i en ugnsform. Lägg kycklingen ovan på och toppa med små bitar färsk mozzarella. Sätt in i ugnen 10–15 minuter eller tills osten smält helt. Servera med baby spenat.

Visningar: 39
Inlagt 2021-02-15 19:15:06