Receptbeskrivning
Turkisk kycklingkebabspett
Ingredienser
för
Beskrivning
Turkisk kycklongkebabspett 4-6 portioner
900 g kycklingfilé
Marinad:
1dl turkisk yoghurt
2msk tomatpuré
Saften från 0,5 citron
2st rivna vitlöksklyftor
0,5dl olivolja
2tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
1tsk timjan
1tsk spiskummin
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Grillade grönsaker
Ezme- Turkisk tomatsallad
Pitabröd
Lättbakade tunnbröd
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar.
Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.
900 g kycklingfilé
Marinad:
1dl turkisk yoghurt
2msk tomatpuré
Saften från 0,5 citron
2st rivna vitlöksklyftor
0,5dl olivolja
2tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
1tsk timjan
1tsk spiskummin
Salt och peppar
Serveringsförslag:
Grillade grönsaker
Ezme- Turkisk tomatsallad
Pitabröd
Lättbakade tunnbröd
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar.
Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.
Visningar: 146
Inlagt 2021-02-27 15:22:59






30 min.jpg)