Receptbeskrivning

Turkisk kycklingkebabspett

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Turkisk kycklongkebabspett 4-6 portioner

900 g kycklingfilé

Marinad:
1dl turkisk yoghurt
2msk tomatpuré
Saften från 0,5 citron
2st rivna vitlöksklyftor
0,5dl olivolja
2tsk pulbiber (turkiska chiliflakes, kan ersättas med vanliga chiliflakes eller paprikapulver)
1tsk timjan
1tsk spiskummin
Salt och peppar

Serveringsförslag:
Grillade grönsaker
Ezme- Turkisk tomatsallad
Pitabröd
Lättbakade tunnbröd

Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar.

Häll över marinaden och blanda allting ordentligt. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 min.

Visningar: 146
Inlagt 2021-02-27 15:22:59