Receptbeskrivning
Kycklinggryta med fetaosttopping
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklinggryta med fetaosttopping 4port
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
250g champinjoner, gärna skogschampinjoner
2msk smör
140g tärnat bacon
600g minutfilé av kyckling eller tunt skivad kycklingbröstfiléer
salt, svartpeppar
2msk smör
2dl vispgrädde
1dl mjölk, 3 %
1½msk kycklingfond
1msk finhackad färsk timjan
1msk majsstärkelse
½dl gröna urkärnade oliver
Rostade tomater
250g körsbärstomater på kvist
1½msk olivolja
Topping
150g fetaost
färsk timjan eller basilika
Sätt ugnen på 225°.
Lägg en kvist cocktailtomater på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i kvartar. Stek, lök, vitlök och svamp utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt bacon och låt det fräsa med ett par minuter.
Strimla kycklingen. Salta och peppra, och fräs kycklingen på hög värme så att den får fin färg i en rymlig stekpanna med smör.
Vispa ihop grädde, mjölk, fond, timjan och majsstärkelse och tillsätt i grytan tillsammans med lök och svamp. Rör om. Låt sjuda, ca 5–8 minuter. Ta pannan från värmen och vänd ner oliver.
Toppa grytan med smulad fetaost, rostade tomater och färska örter. Servera med bröd och sallad
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
250g champinjoner, gärna skogschampinjoner
2msk smör
140g tärnat bacon
600g minutfilé av kyckling eller tunt skivad kycklingbröstfiléer
salt, svartpeppar
2msk smör
2dl vispgrädde
1dl mjölk, 3 %
1½msk kycklingfond
1msk finhackad färsk timjan
1msk majsstärkelse
½dl gröna urkärnade oliver
Rostade tomater
250g körsbärstomater på kvist
1½msk olivolja
Topping
150g fetaost
färsk timjan eller basilika
Sätt ugnen på 225°.
Lägg en kvist cocktailtomater på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja. Tillaga mitt i ugnen, 15–20 minuter.
Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skär svampen i kvartar. Stek, lök, vitlök och svamp utan att det får färg i en stekpanna med smör. Tillsätt bacon och låt det fräsa med ett par minuter.
Strimla kycklingen. Salta och peppra, och fräs kycklingen på hög värme så att den får fin färg i en rymlig stekpanna med smör.
Vispa ihop grädde, mjölk, fond, timjan och majsstärkelse och tillsätt i grytan tillsammans med lök och svamp. Rör om. Låt sjuda, ca 5–8 minuter. Ta pannan från värmen och vänd ner oliver.
Toppa grytan med smulad fetaost, rostade tomater och färska örter. Servera med bröd och sallad
Visningar: 166
Inlagt 2021-03-02 17:16:43






30 min