Receptbeskrivning
Zucchini fylld med rökt skinka
Ingredienser
för
Beskrivning
Zucchini fylld med rökt skinka
2st zucchini (650g)
1tsk salt
1msk olivolja
400g tärnad rökt skinka eller kassler
125g keso
2msk majonnäs
2msk rödlökar, finhackade
½msk torkad rosmarin
3dl riven ost
salt och peppar, efter smak
Servering
200g grönsallad
4msk olivolja
½msk vitvinsvinäger
salt och peppar, efter smak
Dela varje zucchini på längden och gröp ur innanmätet. Salta invändigt och låt svettas 10 minuter.
Torka av vätskan med hushållspapper. Lägg halvorna i en smord ugnsfast form och ringla lite olja på.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda skinka, olja, keso, majonnäs, finhackad lök och kryddor tillsammans med en tredjedel av den rivna osten. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Fördela röran i zucchinihalvorna och strö över resten av osten.
Baka i ugnen cirka 20–30 minuter eller tills zucchinibåtarna är klara.
Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en enkel vinägrett.
Servera zucchinibåtarna med grönsallad och vinägretten
2st zucchini (650g)
1tsk salt
1msk olivolja
400g tärnad rökt skinka eller kassler
125g keso
2msk majonnäs
2msk rödlökar, finhackade
½msk torkad rosmarin
3dl riven ost
salt och peppar, efter smak
Servering
200g grönsallad
4msk olivolja
½msk vitvinsvinäger
salt och peppar, efter smak
Dela varje zucchini på längden och gröp ur innanmätet. Salta invändigt och låt svettas 10 minuter.
Torka av vätskan med hushållspapper. Lägg halvorna i en smord ugnsfast form och ringla lite olja på.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda skinka, olja, keso, majonnäs, finhackad lök och kryddor tillsammans med en tredjedel av den rivna osten. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
Fördela röran i zucchinihalvorna och strö över resten av osten.
Baka i ugnen cirka 20–30 minuter eller tills zucchinibåtarna är klara.
Blanda olja, vinäger, salt och peppar till en enkel vinägrett.
Servera zucchinibåtarna med grönsallad och vinägretten
Visningar: 231
Inlagt 2021-03-06 14:12:27






30 min