Receptbeskrivning

Kyckling i grönpepparsås

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Kyckling i grönpepparsås

1000g kycklingfilé
salt, peppar
1st gul lök ,finhackad
3st vitlöksklyftor, finhackade
2dl creme fraiche
2dl grädde
2msk kinesisk soja (öka mängde för japansk)
1msk tomatpuré
1/2dl sweet chili
1-2 msk dijonsenap (smaka av)
1msk grönpeppar mortlad
3msk konc. kalvfond


Sätt ugnen på 225C
Hetta upp en stekpanna (inget matfett) och stek kycklinglårfiléerna på båda sidorna tills de fått fin färg. Salta och peppra lite på varje sida.
Lägg över i ugnsform. I samma panna, lägg ner lök och vitlök oh låt fräsa mjuka de ska bara få lite färg och mjukna.
Rör ner creme fraiche och grädde, soja, tomatpuré, dijonsenap, mortlad grönpeppar och kalvfond. Börja med mindre mängd senap, soja och peppar tills just era preferenser stämmer.
Häll över kycklingen och sätt in i ugnen i 20-25min.
Servera med valfritt tillbehör.

Tips!
Byt ut grädde och creme fraiche mot kokosmjölk

Visningar: 269
Inlagt 2021-03-06 18:11:18