Receptbeskrivning

Svamprisotto

Ingredienser för
4 st charlottenlök
1 l grönsaksbuljong
2 dl vitt vin
2 dl riven parmesanost
blandade svampar
3 dl ris


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka upp 1-1,5 liter grönsaksbuljong och låt den stå i grytan strax under kokpunkten.

Finhacka 3-4 Charlotten lökar och fräs i olja så den mjuknar.
Vänd i riset så det blir light rostat, typ 3 min rör runt hela tiden sakta.
Häll i 2 dl vit vin låt koka in ett par minuter. Ös på med buljongvatten 1-2 dl åt gången och häll i hackad svamp. Låt vätska koka in och fortsätt med att fylla på med buljongen

Avsluta med att vända i 2 dl riven parmesan ost

Visningar: 130
Inlagt 2021-03-07 12:33:10