Receptbeskrivning
Spagetti pomodoro
Ingredienser
för
500 g spagetti, gärna fullkorn
3 st vitlöksklyftor
6 st kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
1 kruka oregano, färsk
1 tsk vit balsamvinäger
flingsalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
2 st mozzarellaostar
0.5 kruka basilika, färsk
parmesanost, fint riven
1 toskansk sallad
3 st vitlöksklyftor
6 st kvisttomater
1 msk smör
1 tsk strösocker (eller 1 msk flytande honung)
1 kruka oregano, färsk
1 tsk vit balsamvinäger
flingsalt, efter smak
nymalen svartpeppar, efter smak
2 st mozzarellaostar
0.5 kruka basilika, färsk
parmesanost, fint riven
1 toskansk sallad
Beskrivning
1. Finhacka vitlöken och grovhacka tomaterna.
2. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg!
3. Tillsätt sockret och rör om.
4. Blanda ner tomater och bladen från oreganon.
5. Koka ihop i ca 5 minuter.
6. Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
7. Koka pastan enligt anvisning.
8. Häll av och lägg upp i en skål.
9. Häll över tomatsåsen och rör om.
10. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
11. Servera med salladen.
2. Hetta upp smör i en kastrull och fräs vitlöken mjuk på inte alltför hög värme, den får inte ta färg!
3. Tillsätt sockret och rör om.
4. Blanda ner tomater och bladen från oreganon.
5. Koka ihop i ca 5 minuter.
6. Smaka av med vinäger, flingsalt och nymalen svartpeppar.
7. Koka pastan enligt anvisning.
8. Häll av och lägg upp i en skål.
9. Häll över tomatsåsen och rör om.
10. Riv över mozzarellan och toppa med fint riven parmesanost och basilikablad.
11. Servera med salladen.
Visningar: 140
Inlagt 2021-03-16 20:47:23

