Receptbeskrivning
Cake Pops
Ingredienser
för
1 st chokladtårtbotten, t ex ica, (340 g)
1 rostade hackade hasselnötter, (50 g)
1 philadelphiaost light, (200 g)
1 krm röd karamellfärg
1 dl strössel, t ex oetker
20 st trägrillspett el klubbpinnar
ev oasis (från blomsteraffären) eller frigo
1 rostade hackade hasselnötter, (50 g)
1 philadelphiaost light, (200 g)
1 krm röd karamellfärg
1 dl strössel, t ex oetker
20 st trägrillspett el klubbpinnar
ev oasis (från blomsteraffären) eller frigo
Beskrivning
1. Smula tårtbottnen i en matberedare eller bunke. Tillsätt nötterna. Tillsätt philadelphia-osten lite taget till en smet som går att rulla. 2. Rulla bollar och lägg på ett fat. Gör små
hål i bollarna med klubbpinnarna. 3. Smält 50 g vit choklad och doppa pinnarna i chokladen. Tryck in dem i bollarna. Ställ i frysen 30 min så att pinnarna fastnar och bollarna blir riktigt kalla. 4. Smält 250 g vit choklad i vattenbad eller i mikro. Rör i karamellfärgen. Låt chokladen svalna en aning så att den ”tjockar till sig”. 5. Doppa klubborna i chokladen. Ta hjälp av en sked för att täcka bollarna helt. 6. Stick ner klubborna i oasis eller frigolit. Garnera med strösslet. Låt stelna. Förvara ”bollarna” kallt till servering.
Visningar: 454
Inlagt 2012-05-02 01:36:27

