Receptbeskrivning
Mini semlor
Ingredienser
för
Beskrivning
1 tsk kardemummakärnor
50 g smör
2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 krm hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
Beskrivning:
Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ca 37°C.
Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner kardemumma, ägg, socker, salt och hjorthornssaltet. Tillsätt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med ev. resten av mjölet. Dela degen på hälften, fortsätt dela så tills du har 32 små bullar. Forma varje bit till en slät bulle, dela upp dessa på 2st plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa upp ägget och pensla bullarna.
Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
50 g smör
2 dl mjölk
25 g färsk jäst
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 krm salt
2 krm hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
Beskrivning:
Stöt kardemumman i en mortel. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till ca 37°C.
Häll degvätskan över jästen och rör tills den löst sig. Blanda ner kardemumma, ägg, socker, salt och hjorthornssaltet. Tillsätt det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta degen ca 5 minuter. Låt den jäsa övertäckt ca 40 minuter.
Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den smidig med ev. resten av mjölet. Dela degen på hälften, fortsätt dela så tills du har 32 små bullar. Forma varje bit till en slät bulle, dela upp dessa på 2st plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Vispa upp ägget och pensla bullarna.
Grädda mitt i ugnen ca 6 minuter. Låt bullarna kallna på galler.
Visningar: 148
Inlagt 2021-04-10 15:52:21






0 min