Receptbeskrivning
Saag Paneer - Indisk Spenatgryta med Halloumi
Ingredienser
för
Beskrivning
Saag Paneer Indisk Spenatgryta med Halloumi
1st gul lök
5st vitlöksklyftor
1st grön chili
3dl röda linser
500g färsk spenat
3msk färsk hackad ingefära
1,5tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
400g halloumi
4st tomater
1/4tsk malen koriander
1//2 kruka korianeder eller persilja
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chili. Fräs lök- och vitlökshacket i smör/olja i en stor kastrull tillsammans med linserna i ca 5min.
Tillsätt spenaten och fräs hastigt under lock.
Lyft av locket och tillsätt chili, ingefära och garam masala.
Häl i kokosmjölk och sjud i ett par minuter.
Strimla halloumin och skär tomaterna i mindre bitar, bryn halloumin hastigt i en stekpanna.
Lägg över i gryta och låt koka upp.
Tillsätt tomterna och toppa med muskot och örter.
Servera direkt som det är eller tillsammans med ris/bulgur/quinoa och bröd.
1st gul lök
5st vitlöksklyftor
1st grön chili
3dl röda linser
500g färsk spenat
3msk färsk hackad ingefära
1,5tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
400g halloumi
4st tomater
1/4tsk malen koriander
1//2 kruka korianeder eller persilja
Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chili. Fräs lök- och vitlökshacket i smör/olja i en stor kastrull tillsammans med linserna i ca 5min.
Tillsätt spenaten och fräs hastigt under lock.
Lyft av locket och tillsätt chili, ingefära och garam masala.
Häl i kokosmjölk och sjud i ett par minuter.
Strimla halloumin och skär tomaterna i mindre bitar, bryn halloumin hastigt i en stekpanna.
Lägg över i gryta och låt koka upp.
Tillsätt tomterna och toppa med muskot och örter.
Servera direkt som det är eller tillsammans med ris/bulgur/quinoa och bröd.
Visningar: 107
Inlagt 2021-05-01 17:45:22






30 min