Receptbeskrivning

Saag Paneer - Indisk Spenatgryta med Halloumi

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Saag Paneer Indisk Spenatgryta med Halloumi

1st gul lök
5st vitlöksklyftor
1st grön chili
3dl röda linser
500g färsk spenat
3msk färsk hackad ingefära
1,5tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
400g halloumi
4st tomater
1/4tsk malen koriander
1//2 kruka korianeder eller persilja

Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla chili. Fräs lök- och vitlökshacket i smör/olja i en stor kastrull tillsammans med linserna i ca 5min.
Tillsätt spenaten och fräs hastigt under lock.
Lyft av locket och tillsätt chili, ingefära och garam masala.
Häl i kokosmjölk och sjud i ett par minuter.
Strimla halloumin och skär tomaterna i mindre bitar, bryn halloumin hastigt i en stekpanna.
Lägg över i gryta och låt koka upp.
Tillsätt tomterna och toppa med muskot och örter.
Servera direkt som det är eller tillsammans med ris/bulgur/quinoa och bröd.

Visningar: 107
Inlagt 2021-05-01 17:45:22