Receptbeskrivning
Kyckling- och bacongratäng med grekiska smaker
Ingredienser
för
Beskrivning
Kyckling- och bacongratäng med grekiska smaker
2st kycklingbröstfiléer
olivolja
salt och peppar
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
65g färsk babyspenat
8st miniplommontmater, halverade
20st svarta oliver
150g fetaost
3st ägg
3dl grädde
1msk organo
1tsk chiliflakes
1 pkt bacon
Garnering:
5cm purjolök
15g rucola
1msk olivilja
Stek baconet och dela i mindre bitar.
Dela kycklingen i minde bitar och stek i lite olja, salta och peppra.
Skiva löken och vitlöken och stek i pannan med kycklingen i några minuter.
Häll ner spenaten och låt den mjukna under omrörning.
Fördela blandningen i gratängformen och lägg i halverade tomater och oliver, smula över fetaosten.
Blanda ägg med grädde, oregano och chiliflakes.
Smaksätt blandningen med salt och peppar och häll över kycklingen.
Strö över baconbitarna.
Grädda i ca 25 min.
Låt den svalna till ljummen och blanda fint skuren purjolök med rucola och olivolja.
Krydda med lite salt och peppar och garnera gratängen med salladen.
2st kycklingbröstfiléer
olivolja
salt och peppar
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
65g färsk babyspenat
8st miniplommontmater, halverade
20st svarta oliver
150g fetaost
3st ägg
3dl grädde
1msk organo
1tsk chiliflakes
1 pkt bacon
Garnering:
5cm purjolök
15g rucola
1msk olivilja
Stek baconet och dela i mindre bitar.
Dela kycklingen i minde bitar och stek i lite olja, salta och peppra.
Skiva löken och vitlöken och stek i pannan med kycklingen i några minuter.
Häll ner spenaten och låt den mjukna under omrörning.
Fördela blandningen i gratängformen och lägg i halverade tomater och oliver, smula över fetaosten.
Blanda ägg med grädde, oregano och chiliflakes.
Smaksätt blandningen med salt och peppar och häll över kycklingen.
Strö över baconbitarna.
Grädda i ca 25 min.
Låt den svalna till ljummen och blanda fint skuren purjolök med rucola och olivolja.
Krydda med lite salt och peppar och garnera gratängen med salladen.
Visningar: 80
Inlagt 2021-05-03 18:40:10






30 min