Receptbeskrivning
Halloumi carbonara
Ingredienser
för
Beskrivning
Halloumi Carbonara, 4 port:
1.5dl pastavatten
250g halloumiost
1msk matolja
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2.5dl vispgrädde
3st äggulor
2dl finriven parmesanost
salt & svartpeppar
Börja med att koka pastan enligt anvisningar på paketet – spara 1.5 dl pastavatten till såsen.
Skär halloumi i små tärningar, fräs dem sedan i en het, torr panna tills de fått stekyta på båda sidor.
Lägg upp på fat med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Fräs finhackad gul lök- och vitlök i 1 msk matolja på medelhög värme.
Låt stekas tills löken mjuknat, den ska inte få färg.
Tillsätt halloumi och stek i ett par minuter. Blanda pastavatten, grädde, äggulor och 1 dl riven parmesan.
Häll blandningen över fräset i stekpannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på värme under omrörning tills såsen tjocknat.
Vänd till sist ner pastan och toppa med den sista parmesanen. Serveras direkt
1.5dl pastavatten
250g halloumiost
1msk matolja
1st gul lök
2st vitlöksklyftor
2.5dl vispgrädde
3st äggulor
2dl finriven parmesanost
salt & svartpeppar
Börja med att koka pastan enligt anvisningar på paketet – spara 1.5 dl pastavatten till såsen.
Skär halloumi i små tärningar, fräs dem sedan i en het, torr panna tills de fått stekyta på båda sidor.
Lägg upp på fat med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Fräs finhackad gul lök- och vitlök i 1 msk matolja på medelhög värme.
Låt stekas tills löken mjuknat, den ska inte få färg.
Tillsätt halloumi och stek i ett par minuter. Blanda pastavatten, grädde, äggulor och 1 dl riven parmesan.
Häll blandningen över fräset i stekpannan och rör om. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på värme under omrörning tills såsen tjocknat.
Vänd till sist ner pastan och toppa med den sista parmesanen. Serveras direkt
Visningar: 47
Inlagt 2021-05-03 18:41:12






30 min