Receptbeskrivning
Kladdkakeglass
Ingredienser
för
Beskrivning
Kladdkakeglass
Valfri mängd kladdkaka i små bitar (ca 1×1 cm)
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
150g valfri choklad
Ohoj chokladsås
Skär kladdkakan i bitar om ca 1×1 cm.
Smält chokladen och låt den svalna något.
Vispa grädden fluffig men inte för hård.
Vänd varsamt ner den kondenserade mjölken.
Vänd till sist ner den smälta chokladen och blanda till en jämn och slät smet.
Vänd ner kladdkaksbitar och häll upp smeten i en avlång bakform klädd med plastfolie.
Toppa med lite fler kladdkaksbitar och ringla över Ohoy chokladsås.
Täck med plastfolie och ställ i frysen till den är genomfrusen.
Ta ut en stund innan servering.
Valfri mängd kladdkaka i små bitar (ca 1×1 cm)
1 burk kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
150g valfri choklad
Ohoj chokladsås
Skär kladdkakan i bitar om ca 1×1 cm.
Smält chokladen och låt den svalna något.
Vispa grädden fluffig men inte för hård.
Vänd varsamt ner den kondenserade mjölken.
Vänd till sist ner den smälta chokladen och blanda till en jämn och slät smet.
Vänd ner kladdkaksbitar och häll upp smeten i en avlång bakform klädd med plastfolie.
Toppa med lite fler kladdkaksbitar och ringla över Ohoy chokladsås.
Täck med plastfolie och ställ i frysen till den är genomfrusen.
Ta ut en stund innan servering.
Visningar: 259
Inlagt 2021-05-03 18:45:43






30 min