Receptbeskrivning
Smarrig snickerscheesecake
Ingredienser
för
Beskrivning
Smarrig snickerscheesecake 16 bitar
150g smör
3,5dl havregryn
Fyllning
400g ljus choklad
400g naturell färskost
Topping
2dl salta jordnötter
1dl vispgrädde
1dl ljus sirap
1dl socker
50g smör
Smält smöret och blanda med havregrynen. Tryck ut i en avlång form, ca 15x20cm. och ställ i kylen.
Fyllning: Hacka chokladen fint och smält försiktigt över vattenbad tillsammans med färskosten. Rör ihop det så att det blir slätt. Häll över bottnen och låt åter stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30–40 minuter.
Grovhacka jordnötterna och lägg allt till toppingen i en kastrull och sjud ihop till gyllene färg, i ca 15 minuter. Häll såsen över cheesecaken. Servera
150g smör
3,5dl havregryn
Fyllning
400g ljus choklad
400g naturell färskost
Topping
2dl salta jordnötter
1dl vispgrädde
1dl ljus sirap
1dl socker
50g smör
Smält smöret och blanda med havregrynen. Tryck ut i en avlång form, ca 15x20cm. och ställ i kylen.
Fyllning: Hacka chokladen fint och smält försiktigt över vattenbad tillsammans med färskosten. Rör ihop det så att det blir slätt. Häll över bottnen och låt åter stå i kylen tills fyllningen satt sig och stelnat, 30–40 minuter.
Grovhacka jordnötterna och lägg allt till toppingen i en kastrull och sjud ihop till gyllene färg, i ca 15 minuter. Häll såsen över cheesecaken. Servera
Visningar: 134
Inlagt 2021-05-06 17:26:54






30 min.jpg)