Receptbeskrivning
Kycklingfile med sesampotatis och chilipesto
Ingredienser
för
Beskrivning
Kycklingfile med sesampotatis och chilipesto 4port
500g kycklingfileer
2msk smör
1,5tsk salt
2krm grovmalen peppar
Chilipesto
3msk pinjenötter
2st vitlöksklyftor
1msk spansk peppar, hackad
3/4dl olja, ex rapsolja
3msk tomatpure
0,5dl riven ost
0,5tsk salt
Sesampotatis
8st potatisar
2msk olja
0,5tsk salt
3krm grovmalen svartpeppar
1msk sesamfrön
Sätt ugnen på 225°.
Chilipesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skala vitlöken och lägg den i en skål med pinjenötter och chili. Mixa med stavmixer. Blanda försiktigt ner olja och tomatpuré. Rör hela tiden. Rör ner osten och smaka av med salt
Sesampotatis: Skär potatisen i bitar och lägg den på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Blanda med olja, strö över salt och peppar. Stek i ugnen ca 25 min. Ta ut fatet och strö över sesamfrön. Stek ytterligare ca 10 min i ugnen, tills potatisen och sesamfröna fått fin färg.
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och bred på lite chilipesto. Tillaga i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.
Sås: Häll vatten i stekpannan och sila över skyn i en kastrull. Tillsätt fond, crème fraiche och soja. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Skiva filéerna och bred på pesto. Servera resten av peston vid bordet med potatis, såsen och en sallad med rödlök och äpple.
500g kycklingfileer
2msk smör
1,5tsk salt
2krm grovmalen peppar
Chilipesto
3msk pinjenötter
2st vitlöksklyftor
1msk spansk peppar, hackad
3/4dl olja, ex rapsolja
3msk tomatpure
0,5dl riven ost
0,5tsk salt
Sesampotatis
8st potatisar
2msk olja
0,5tsk salt
3krm grovmalen svartpeppar
1msk sesamfrön
Sätt ugnen på 225°.
Chilipesto: Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Skala vitlöken och lägg den i en skål med pinjenötter och chili. Mixa med stavmixer. Blanda försiktigt ner olja och tomatpuré. Rör hela tiden. Rör ner osten och smaka av med salt
Sesampotatis: Skär potatisen i bitar och lägg den på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Blanda med olja, strö över salt och peppar. Stek i ugnen ca 25 min. Ta ut fatet och strö över sesamfrön. Stek ytterligare ca 10 min i ugnen, tills potatisen och sesamfröna fått fin färg.
Bryn filéerna i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och bred på lite chilipesto. Tillaga i ugnen ca 20 min tills kycklingen är genomstekt.
Sås: Häll vatten i stekpannan och sila över skyn i en kastrull. Tillsätt fond, crème fraiche och soja. Koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Skiva filéerna och bred på pesto. Servera resten av peston vid bordet med potatis, såsen och en sallad med rödlök och äpple.
Visningar: 168
Inlagt 2021-05-06 17:28:06






30 min