Receptbeskrivning
Glutenfria havrerutor med daim
Ingredienser
för
100 g smör
1 dl strösocker
4.5 dl havregryn
2 tsk mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
1 st dubbeldajm grovhackad
1 dl strösocker
4.5 dl havregryn
2 tsk mjölmix
2 tsk vaniljsocker
1.5 tsk bakpulver
2 msk ljus sirap
Garnering
175 g ljus choklad 1 st dubbeldajm grovhackad
Beskrivning
Ca 15 st
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt övriga ingredienser i det smälta smöret och blanda ordentligt.
3. Platta ut smeten i en form, 20×30 cm (en mindre form går också bra om du vill ha tjockare rutor), klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
5. Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladen i bitar. Bred ut chokladen över kakan när den smält.
6. Hacka daimen grovt och strö den ovanpå kakan när den svalnat lite. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Skär i rutor.
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt övriga ingredienser i det smälta smöret och blanda ordentligt.
3. Platta ut smeten i en form, 20×30 cm (en mindre form går också bra om du vill ha tjockare rutor), klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 12 minuter.
5. Ta ut kakan ur ugnen och lägg på chokladen i bitar. Bred ut chokladen över kakan när den smält.
6. Hacka daimen grovt och strö den ovanpå kakan när den svalnat lite. Ställ kallt tills chokladen stelnat. Skär i rutor.
Visningar: 168
Inlagt 2021-05-10 05:58:33






0 min