Receptbeskrivning
Poke bowl
Ingredienser
för
3 dl rismjöl
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 st vitlöksklyfta
2 tsk sriracha
500 g lax eller räkor
1 st salladslök
0.5 st gurka
1 st mango
2 st avokado
2 dl edamamebönor
1.5 msk sesamfrön rostade
1.5 tsk sriracha
1 msk sesamolja
2 msk japansk soja
1 st vitlöksklyfta
2 tsk sriracha
500 g lax eller räkor
1 st salladslök
0.5 st gurka
1 st mango
2 st avokado
2 dl edamamebönor
1.5 msk sesamfrön rostade
Sriracha mayo
1 dl majonnäs 1.5 tsk sriracha
Beskrivning
1. Tvätta riset väl och koka enligt anvisningar på förpackningen.
2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
2. Blanda sesamolja, japansk soja, riven vitlök och sriracha i en bunke. Tärna laxen i stora tärningar och skiva salladslöken tunt. Vänd ner i marinaden.
3. Skiva gurka tunt (gärna med osthyvel), tärna mango, dela avokadon och skiva till tunna skivor.
4. Lägg riset i botten av stora portionsskålar. Toppa med avokado, mango, edamame, gurka och lax. Strössla över sesamfrön och ät genast medan riset är varmt och fisken är kall!
Visningar: 259
Inlagt 2021-05-13 11:29:04

