Receptbeskrivning

Kardemummabullar

Ingredienser för
5 dl möjlk
50 g jäst för söta degar
1.5 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk kardemumma nystött
800 g vetemjöl special
150 g smör rumstempererat
Kardemummafyllning
150 g smör rumstempererat
1.5 dl strösocker
1 msk kardemumma nystött
Till pensling
1 dl strösocker
1 dl vatten
0.5 dl råsocker
1 tsk kardemumma nymalen


  0 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Barnfavorit!
Beskrivning
Ca 30 st.

1. Värm mjölken till 37 grader.

2. Smula ner jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst upp sig.

3. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, nästan allt vetemjöl och smöret i bitar.

4. Arbeta degen cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig och lossnar från kanterna från bunken.

5. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.

6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.

7. Tippa upp degen på mjölat bakbord och knåda lite lätt. Kavla ut till en stor rektangel.
Bred på fyllningen och vik ihop degen långsida mot långsida. Skär degen i remsor som du tvinnar och rullar ihop till en snäcka med änden under bullen.

8. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper eller i en bullform. Täck med bakduk och låt jästa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

9. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.

10. Koka upp 1 dl vatten och 1 dl strösocker och låt sjuda ett par minuter. Pensla bullarna direkt med sockerlagen när de kommer ur ugnen.

11. Blanda råsocker och kardemumma och strö över bullarna.

12. Låt bullarna svalna på galler.

Visningar: 137
Inlagt 2021-05-16 09:46:09