Receptbeskrivning
Kokosflarn
Ingredienser
för
Beskrivning
Kokosflarn 10st stora eller 20 st små
50g smör
1dl socker
1msk vetemjöl
1tsk bakpulver
3dl kokos
1st ägg
Smörkräm:
150g rumsvarmt smör
2,5dl florsocker
1msk vaniljsocker
1st äggula
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ner sockret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen.
Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar.
Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut.
Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker.
Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om.
Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
50g smör
1dl socker
1msk vetemjöl
1tsk bakpulver
3dl kokos
1st ägg
Smörkräm:
150g rumsvarmt smör
2,5dl florsocker
1msk vaniljsocker
1st äggula
Kokosflarn: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och blanda ner sockret.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kokos i en bunke och rör ner dessa i smörblandningen.
Tillsätt ägget och rör om till en jämn smet.
Klicka ut små klickar på bakplåtsklädda plåtar.
Tänk på att klicka ut dem väldigt glest då de kommer flyta ut.
Grädda mitt i ugnen i ca 7 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Smörkräm: Blanda ihop smöret och florsocker.
Vänd ner äggulan och vaniljsockret och rör om.
Spritsa eller bred ut ett lager på hälften av flarnen och lägg dem dubbla.
Visningar: 178
Inlagt 2021-06-02 19:10:59






30 min