Receptbeskrivning
Club sandwich
Ingredienser
för
Stekt kyckling
600 g kyckling 2 st vitlöksklyftor
salt
olja till stekning
Bröd
12 st formbröd skivor1 st vitlöksklyfta pressad
olja
salt
dijonmajonäs
3 st ägg (gulan)
2 tsk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
3 dl matolja
Tillbehör
1 st rödlök tunt skivad8 st bacon skivor
4 st tomater tunt skivade
1 st romansallad grovt skuren
Beskrivning
Kyckling
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
Bröd
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
5. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
Dijonmajonnäs
6. Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
7. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
Bröd
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
5. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
Dijonmajonnäs
6. Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
7. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.
Visningar: 190
Inlagt 2021-06-21 09:57:38






0 min