Receptbeskrivning
Oxfilé med vitlökssås
Ingredienser
för
SÃ¥s
2 st vitlöksklyftor 2 msk smör
1 msk mjöl
2 st köttbuljong
3 dl vispgrädde
1 dl persilja hackad
Potatistoppar
0.75 kg potatis 2 st äggulor
2 msk smör
2 msk grädde
salt och peppar
Beskrivning
SÃ¥s
Finhacka vitlök och låt den puttra i smör 1 min utan att bli brun.
Pudra över mjöl, späd med buljong och grädde. Koka såsen 5 min.
Tillsätt persilja och häll såsen i matberedaren och kör den slät.
Smaka av med salt och peppar. Värm såsen.
Potatistoppar
Skala potatis och koka mjuk. Pressa potatisen till mos och rör i äggulor, smör och grädde. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut mosen till toppar på bakplåt.
Gratinera i 225 grader.
Lägg köttskivorna i såsen.
Finhacka vitlök och låt den puttra i smör 1 min utan att bli brun.
Pudra över mjöl, späd med buljong och grädde. Koka såsen 5 min.
Tillsätt persilja och häll såsen i matberedaren och kör den slät.
Smaka av med salt och peppar. Värm såsen.
Potatistoppar
Skala potatis och koka mjuk. Pressa potatisen till mos och rör i äggulor, smör och grädde. Smaka av med salt och peppar. Spritsa eller klicka ut mosen till toppar på bakplåt.
Gratinera i 225 grader.
Lägg köttskivorna i såsen.
Visningar: 390
Inlagt 2021-06-28 07:27:09






0 min