Receptbeskrivning
Grillad fläskytterfile med lime- och honungsglaze
Ingredienser
för
800 g fläskytterfilé
0.5 dl Soja
2 dl rött vin
2 st vitlöksklyftor krossade
1 dl flytande honung
1 msk ingefära färsk riven
0.5 tsk peppar
1 tsk salt
Marinad
1 dl olivolja 0.5 dl Soja
2 dl rött vin
2 st vitlöksklyftor krossade
Glaze
1 st lime pressad och riven1 dl flytande honung
1 msk ingefära färsk riven
0.5 tsk peppar
1 tsk salt
Beskrivning
1. Putsa köttet och lägg det i en plastpåse. Blanda marinaden och häll ner i påsen. Förslut den och marinera minst 1 timme i kyl. Vänd påsen några gånger.
2. Låt köttet ligga i rumstemperatur medan grillkolen får rätt glöd, 20-30 minuter. Den ska vara grå med synlig glöd. Sprid ut kolet längs sidorna på grillen så att köttet inte ligger direkt över glöden.
3. Lägg filén på grillen och lägg på locket. Om spjället är stängt blir det mindre glöd och lägre temperatur, är spjället öppet blir det mer glöd. Blanda ingredienserna till en trögflytande glaze.
4. Pensla på mer glaze under grillningen, och vänd samtidigt filén så att den blir jämnt grillad. Eventuellt kan köttet flyttas över glöden en stund för att få mer grillyta. Grilla 15-18 minuter tills köttet är genomstekt, 65-70 grader i innertemperatur. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
2. Låt köttet ligga i rumstemperatur medan grillkolen får rätt glöd, 20-30 minuter. Den ska vara grå med synlig glöd. Sprid ut kolet längs sidorna på grillen så att köttet inte ligger direkt över glöden.
3. Lägg filén på grillen och lägg på locket. Om spjället är stängt blir det mindre glöd och lägre temperatur, är spjället öppet blir det mer glöd. Blanda ingredienserna till en trögflytande glaze.
4. Pensla på mer glaze under grillningen, och vänd samtidigt filén så att den blir jämnt grillad. Eventuellt kan köttet flyttas över glöden en stund för att få mer grillyta. Grilla 15-18 minuter tills köttet är genomstekt, 65-70 grader i innertemperatur. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
Visningar: 297
Inlagt 2021-07-30 14:16:12