Receptbeskrivning
Drömrulltårta
Ingredienser
för
3 st ägg
1 st äggvita
135 g socker
60 g potatismjöl
12 g kakao
5 g bakpulver
120 g florsocker
1 st äggula
8 g vaniljsocker
1 st äggvita
135 g socker
60 g potatismjöl
12 g kakao
5 g bakpulver
Smörkräm
120 g smör rumstempererat120 g florsocker
1 st äggula
8 g vaniljsocker
Beskrivning
1. Värm ugnen till 225 grader (varmluft).
2. Vispa ägg, äggvita och socker till en ljus och fluffig smet. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna så att allt blandas. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan i ugnen i 5-6 minuter
4. Ta ut och strö socker på ovansidan, låt svalna.
5. Gör smörkrämen genom att lägga smör, florsocker, vanilj och äggula i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig blandning.
6. Vänd över kakan på ett annat bakplåtspapper så att den sockrade ytan hamnar nedåt. Bred ut smörkrämen på kakan (jag tycker att en palett, likt denna är bäst för såna här saker ) och rulla ihop rulltårtan. Var inte alltför försiktig, den behöver vara lite tajt för att ”smörsnurremönstret” ska bli tätt och fint, men du får inte vara för hårdhänt heller för då spricker den överallt. Vira in den i bakplåtspapper och låt den stå i kylen ett par timmar. Jag brukar ge den en natt så är den riktigt bra dagen efter att skära i med vass kniv. Precis som My tycker så gillar jag den kall, men den ska säkerligen vara lite rumstempererad.
2. Vispa ägg, äggvita och socker till en ljus och fluffig smet. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna så att allt blandas. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan i ugnen i 5-6 minuter
4. Ta ut och strö socker på ovansidan, låt svalna.
5. Gör smörkrämen genom att lägga smör, florsocker, vanilj och äggula i en bunke. Vispa med elvisp till en fluffig blandning.
6. Vänd över kakan på ett annat bakplåtspapper så att den sockrade ytan hamnar nedåt. Bred ut smörkrämen på kakan (jag tycker att en palett, likt denna är bäst för såna här saker ) och rulla ihop rulltårtan. Var inte alltför försiktig, den behöver vara lite tajt för att ”smörsnurremönstret” ska bli tätt och fint, men du får inte vara för hårdhänt heller för då spricker den överallt. Vira in den i bakplåtspapper och låt den stå i kylen ett par timmar. Jag brukar ge den en natt så är den riktigt bra dagen efter att skära i med vass kniv. Precis som My tycker så gillar jag den kall, men den ska säkerligen vara lite rumstempererad.
Visningar: 155
Inlagt 2021-07-30 14:34:48






0 min