Receptbeskrivning
Parmalindad fläskfilé med kantarellsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Parmalindad fläskfilé med kantarellsås
500g mjölig potatis
olja
1st fläskfilé, ca 600 g
150g parmaskinka
500g kantareller + lite till för garnering
1½msk smör
1½msk vetemjöl
3dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Sätt ugnen på ca 200C.
Tvätta och dela potatisen i mindre bitar, lägg dem på en ugnsplåt, blanda med lite olja och salt. Rosta i ugnen tills den är mjuk, totalt ca 45min.
Fläskfilén ska vara med i ugnen de sista 30min. Putsa fläskfilén fri från hinnor, salta och peppra och rulla in den in skinkan.
Gör plats bland potatisen och lägg köttet på samma plåt.
Tillaga i ugnen ca 30 min.
Ansa svampen, börja steka utan fett tills vätska kommer, fortsätt steka tills vätskan försvinner, tillsätt då smör och stek gyllene.
Salta och peppra.
Strö över vetemjöl och rör runt.
Häll på matlagningsgrädden och låt sjuda under omrörning 5 min. Smaka av ifall mer salt och peppar behövs.
Kolla så köttet är klart, det ska vara fast och ha en innertemperatur på 65C-68C.
Skinkan ska ha fått fin färg.
Skiva köttet och servera med stuvningen och potatisen
500g mjölig potatis
olja
1st fläskfilé, ca 600 g
150g parmaskinka
500g kantareller + lite till för garnering
1½msk smör
1½msk vetemjöl
3dl matlagningsgrädde
salt och peppar
Sätt ugnen på ca 200C.
Tvätta och dela potatisen i mindre bitar, lägg dem på en ugnsplåt, blanda med lite olja och salt. Rosta i ugnen tills den är mjuk, totalt ca 45min.
Fläskfilén ska vara med i ugnen de sista 30min. Putsa fläskfilén fri från hinnor, salta och peppra och rulla in den in skinkan.
Gör plats bland potatisen och lägg köttet på samma plåt.
Tillaga i ugnen ca 30 min.
Ansa svampen, börja steka utan fett tills vätska kommer, fortsätt steka tills vätskan försvinner, tillsätt då smör och stek gyllene.
Salta och peppra.
Strö över vetemjöl och rör runt.
Häll på matlagningsgrädden och låt sjuda under omrörning 5 min. Smaka av ifall mer salt och peppar behövs.
Kolla så köttet är klart, det ska vara fast och ha en innertemperatur på 65C-68C.
Skinkan ska ha fått fin färg.
Skiva köttet och servera med stuvningen och potatisen
Visningar: 327
Inlagt 2021-08-29 15:13:06






30 min