Receptbeskrivning
Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg
Ingredienser
för
Beskrivning
Äppelfylld Vaniljkaka med smuldeg
225g smör, kallt
5dl vetemjöl
2dl socker
2msk vaniljsocker
1/2msk bakpulver
Fyllning
2st ägg
3dl lätt- creme fraiche
1dl rörsocker
1/2tsk malen kanel
1 1/2msk vanlijsocker
3st äpplen
Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.
Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24cm i diam. med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.
Fyllning: Rör ihop ägg, creme fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten smuldegen.
Grädda i 175C i nedre delen av ugnen, 50-60min.
225g smör, kallt
5dl vetemjöl
2dl socker
2msk vaniljsocker
1/2msk bakpulver
Fyllning
2st ägg
3dl lätt- creme fraiche
1dl rörsocker
1/2tsk malen kanel
1 1/2msk vanlijsocker
3st äpplen
Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.
Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24cm i diam. med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.
Fyllning: Rör ihop ägg, creme fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten.
Skala, kärna ur och klyfta äpplena.
Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten smuldegen.
Grädda i 175C i nedre delen av ugnen, 50-60min.
Visningar: 268
Inlagt 2021-08-29 15:14:35






30 min