Receptbeskrivning

Äppelfylld vaniljkaka med smuldeg

Ingredienser för


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Äppelfylld Vaniljkaka med smuldeg

225g smör, kallt
5dl vetemjöl
2dl socker
2msk vaniljsocker
1/2msk bakpulver

Fyllning
2st ägg
3dl lätt- creme fraiche
1dl rörsocker
1/2tsk malen kanel
1 1/2msk vanlijsocker

3st äpplen

Blanda smör, mjöl, socker, vanilj och bakpulver till en smulig deg. Använd gärna matberedare.

Fördela 2/3 av smuldegen i en smord och bröad form, ca 24cm i diam. med löstagbar botten. Tryck samman lite med en sked.

Fyllning: Rör ihop ägg, creme fraiche, råsocker, kanel och vanilj. Häll fyllningen ovanpå botten.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena.

Lägg klyftorna ovanpå fyllningen. Strö över resten smuldegen.

Grädda i 175C i nedre delen av ugnen, 50-60min.

Visningar: 268
Inlagt 2021-08-29 15:14:35