Receptbeskrivning
Kantarellsås
Ingredienser
för
Beskrivning
Kantarellsås
200g kantareller
2-3msk smör
2st schalottenlökar
2,5msk mjöl
3dl vispgrädde
1msk kalvfond
1/2tsk salt
Ev. 1tsk soja
1krm vitpeppar
Hacka löken och bryn den i smöret, lägg därefter i kantarellerna i smöret, strö över mjölet och späd med grädden lite i taget under vispning så att det inte blir klumpar i mjölet.
Höj temperaturen och låt koka upp
Tillsätt kalvfond, salt, vitpeppar och ev lite soja.
Sänk temperaturen och låt puttra några minuter, smaka av med kalvfond och kryddorna.
Späd med mjölk eller vatten om du tycker den blir för tjock.
200g kantareller
2-3msk smör
2st schalottenlökar
2,5msk mjöl
3dl vispgrädde
1msk kalvfond
1/2tsk salt
Ev. 1tsk soja
1krm vitpeppar
Hacka löken och bryn den i smöret, lägg därefter i kantarellerna i smöret, strö över mjölet och späd med grädden lite i taget under vispning så att det inte blir klumpar i mjölet.
Höj temperaturen och låt koka upp
Tillsätt kalvfond, salt, vitpeppar och ev lite soja.
Sänk temperaturen och låt puttra några minuter, smaka av med kalvfond och kryddorna.
Späd med mjölk eller vatten om du tycker den blir för tjock.
Visningar: 168
Inlagt 2021-09-09 16:58:14






30 min