Receptbeskrivning
Vit kladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
VIT KLADDKAKA 12 bitar
150g smör
3dl strösocker
½krm salt
2tsk vaniljsocker
1 ¾dl vetemjöl
2st ägg
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.
150g smör
3dl strösocker
½krm salt
2tsk vaniljsocker
1 ¾dl vetemjöl
2st ägg
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med smör och bröa den med kokos eller ströbröd.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i formen.
Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20–24 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde och bär.
Visningar: 187
Inlagt 2021-09-13 14:10:42