Receptbeskrivning
Klassisk seg kladdkaka
Ingredienser
för
Beskrivning
Klassisk kladdkaka, seg ca 12 bitar
150g smör
3dl strösocker
2st ägg
¾dl kakao
1krm salt
2tsk vaniljsocker
1 ¾dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering
150g smör
3dl strösocker
2st ägg
¾dl kakao
1krm salt
2tsk vaniljsocker
1 ¾dl vetemjöl
Garnering
florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen i 18–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering
Visningar: 206
Inlagt 2021-09-13 14:11:28