Receptbeskrivning

Salted caramel pecan cheesecake

Ingredienser för
Botten
14 st digestivekex
100 g smält smör
Fyllning
600 g philadelphiaost
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl gräddfil
3 st ägg
Kolasås
2 dl grädde
2 dl ljus sirap
2 dl socker
1 msk smör
salt 1 nypa
2 dl pekannötter


  0 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen i en matberedare. Smält smöret och tillsätt sedan det. Tillsätt lite mer smör om du tycker att blandningen är lite för torr att jobba med. Häll i blandningen i en springform, 22 cm i diameter, Platta till ytan lite lätt och grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna.

Cheesecakefyllning
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda philadelphiaosten så den blir jämn. Tillsätt socker och vaniljsocker. Rör om ordentligt med en elvisp. Vänd därefter ner gräddfilen, rör om och tillsätt sedan 1 ägg i taget under omrörning. Tips! Lägg ett bakplåtspapper i botten på formen, spänn fast och klipp bort kanterna. På så sätt slipper man servera cheesecaken med underlägget kvar. Häll smeten i formen och sätt in cheesecaken mitt i ugnen. grädda sedan i ca 45-60 minuter. Låt svalna ordentligt och låt sedan stå kallt i ett par timmar. Gärna över natten så den får stelna ordentligt.

Kolasås
Blanda ihop grädde, sirap, socker, smör och salt i en kastrull. Koka upp och rör om samtidigt. Låt småkoka i 10 minuter och glöm inte bort att röra om under tiden! Ta bort kastrullen från värmen, tillsätt smöret och de grovhackade pekannötterna, rör om och häll upp i en skål och låt svalna något.

Visningar: 111
Inlagt 2021-10-03 17:16:32