Receptbeskrivning

Kanel- och kardemummabullar 🌟🌟🌟

Ingredienser för


  30 min
 SvĂ„righet: LĂ€tt
Beskrivning
Kanel- och kardemummabullar 30st

5dl vatten
50g jÀst
1 1/2msk mortlade kardemummakÀrnor
1dl socker
1msk vaniljsocker
1/2tsk salt
150g rumsvarmt smör
12-15dl vetemjöl

Fyllning:
200g rumsvarmt smör
1 1/2dl farinsocker
1tsk vaniljpulver
1/2dl mald kanel

Sockerlag:
1 1/2dl strösocker
1 1/2dl vatten

Garnering:
pÀrlsocker

Vispa ingredienserna till fyllningen fluffigt och stÀll Ät sidan. Koka upp socker och vatten till sockerlagen och stÀll den Ät sidan.Smula jÀsten i en bunke och tillsÀtt vattnet och rör tills jÀsten löst sig. Blanda i kardemumma, socker, vaniljsocker och salt. TillsÀtt smöret i bitar och blanda ner mjölet lite i taget med degkrok. LÄt degen knÄdas ca 10 minuter. StjÀlp upp degen p mjölat bord och dela den i tvÄ delar. Kavla varje del till en rektangel och bred pÄ fyllningen.

Vik i hop degen i tre lager och skĂ€r dem i ca 15 remsor var (2-3 cm breda). SkĂ€r varje remsa som ”byxben” dvs gör en skĂ„ra tvĂ€rs över dem men inte Ă€nda upp pĂ„ ena sidan, sĂ„ de fort hĂ„ller i hop dĂ€r. Ta byxbenen och tvinna dem. Rulla sedan i hop dem till en bulle och fĂ€st Ă€nden under bullen sĂ„ den inte Ă„ker upp. LĂ„t bullarna jĂ€sa under bakduk ca 1 1/2 timme.

GrÀdda bullarna 8-10 min i 225 C tills de fÄtt fin fÀrg. Pensla dem sedan genast med sockerlagen och strö över pÀrlsocker.

Visningar: 335
Inlagt 2021-10-10 17:17:49