Receptbeskrivning

Kanelkladdkaka

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Kanelkladdkaka

200g smör
2dl socker
1,5msk malen kanel
2tsk vaniljsocker
2 nypor havssalt
1 burk dulche de leche, 397g
2,75dl vetemjöl
3st ägg

Sätt ugnen på 175C och spänn fast ett bakplåtspapper i botten av en springform, ca 24cm i diamter.

Smält smöret i en kastrull medan du tillsätter socker, kanel, vaniljsocker och havssalt.

När smöret är smält vänd ner dulche de leche och rör till en slät smet.

Tillsätt mjöl och rör sedan ner ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 20-25min.

Kakan ska precis bli fast i kanten men vara kladdig i mitten.

Ta ut och låt svalna helt.

Rör ihop tinade bär med socker och låt stå tills sockret har smält.

Servera kladdkaka med lättvispad grädde.

Visningar: 92
Inlagt 2021-10-10 19:26:21